Jamones Pastor

Tillverkare av den bästa Teruelskinkan

 

Teruelskinka DOP

Teruelskinka har fått sitt namn från provinsen Teruel i Aragón i nordöstra Spanien. Området är känt för sina lufttorkade skinkor delvis på grund av dess mikroklimat som erbjuder nästan perfekta förutsättningar för produktion och mognad av lufttorkad skinka. Vintrarna är kalla och somrarna milda och Teruelskinkan saltas och mognas alltid i frisk höghöjdsluft i städer och kommuner som ligger högre än 800 meter över havet.

Dessa förhållanden hjälper till att ge skinkan sin vackra röda färg och karakteristiska intensiva smak. Man använder uteslutande grisar födda och uppfödda i Teruelprovinsen.

Familjeföretaget Pastor

Pastor bor i den lilla kommunen Rubielos de Mora på 930 meters höjd där färre än 1000 människor bor. Här torkas skinkorna under våren och sommaren i de naturliga kamrarna och det är under den perioden fettet smälter och tränger in i det magra köttet och adderar en mängd smaker som sedan utvecklas ytterligare när skinkorna flyttas till de naturliga underjordiska mogningskällarna efter sommaren. Här ligger de i flera år och får utveckla färdigt sin komplexa och rika smak och delikata textur och konsistens.

Inga tillsatser

En av de saker som gör Pastors Teruelskinka unik och extra läcker är att de är gjorda helt av kött, salt och luft – inget tillsats eller något onaturligt. Du använder Durocgris på hansidan och Landrace på honsidan.

Denna Jamón de Teruel DOP från Pastor röstades tidigare i år fram till den absolut bästa Teruelskinkan av en jury bestående av ledande gastronomer som blindsmakade totalt 25 Teruelskinkor.

Jamones Pastors Terurlskinka

Gastrobutiken

Upptäck vårt unika utbud av charkuterier, ost, oliver, olja, vinäger, grönsaker, fisk, sylt, vin och mycket mer!