Inspiration, recept & nyheter

Alla goda historier från vårt gastronomiska universum

  • >Säsong för Mont d'Or

    Säsong för Mont d'Or

    Nu är det dags igen för den underbara franska och schweiziska säsongsosten Mont d'Or/Vacherin, som kan avnjutas från september till mars. På lager nu!

    Läs mer
  • >Säsong för Gruyère Alpage AOP

    Säsong för Gruyère Alpage AOP

    Årets Gruyère Alpage – en exklusiv ost från de alpina sluttningarna, skapad enbart från den finaste sommarmjölken.

    Läs mer
  • >Bästa Iberico och Serrano 2025

    Bästa Iberico och Serrano 2025

    Vår 100% Ibérico Bellota och Serrano 24 månader från Monte Nevado har utsetts till bäst i sina klasser i Alimentos de España 2025, utdelade av Spaniens jordbruksministerium.

    Läs mer
  • >Skivad premiumchark från Gastro Import

    Skivad premiumchark från Gastro Import

    Vi på Gastro Import förstår att tid är en värdefull resurs för er och att förberedelserna inför en dag eller en fullbokad kväll kan vara stressigt. Därför erbjuder vi nu färdigskivad premiumchark av h...

    Läs mer
  • >World Cheese Awards 2024

    World Cheese Awards 2024

    Guild of Fine Foods har stått värd för det prestigefyllda evenemanget World Cheese Awards sedan 1988. Här väljs världens bästa ostar ut bland de drygt 4 000 bidragen från omkring 40 olika länder. Vana...

    Läs mer
  • >Årets Primer dia från Castillo de Canena

    Årets Primer dia från Castillo de Canena

    Primer día de cosecha – första skördedagen på spanska – är namnet på Castillo de Canenas nu legendariska förstadagsolja som möts av stor förväntan från gourmander över hela världen. En unik och exklus...

    Läs mer
  • >Toscana Gourmet - autentiska smaker från Toscana

    Toscana Gourmet - autentiska smaker från Toscana

    Toscana Gourmet är ett familjeägt företag som startades 1957 med rötter djupt förankrade i den toskanska landsbygden. Med en passion för tradition och kvalitet har de under åren byggt upp ett imponera...

    Läs mer
  • >Häxornas tid är här med unika schweiziska ostar!

    Häxornas tid är här med unika schweiziska ostar!

    Halloween är en tid för mystik och magi, och vad passar bättre än att låta dina smaklökar uppleva en förtrollande resa genom två exklusiva schweiziska ostar?

    Läs mer
  • >Aceto Balsamico di Modena: Skydd, kvalitet och ny namngivning

    Aceto Balsamico di Modena: Skydd, kvalitet och ny namngivning

    Aceto Balsamico di Modena har skyddats av EU:s geografiska beteckning (SGB) sedan 2009, vilket innebär att produkten endast kan tillverkas i specifika regioner i Italien och enligt bestämda regler. Fö...

    Läs mer
  • >Engelska ostar till jul

    Engelska ostar till jul

    Julen kanske känns långt borta, men för att säkra årets bästa engelska julostar är det dags att börja planera redan nu. Vi har en deadline på beställningar till den 30 augusti, så se till att lägga di...

    Läs mer
  • >Los Cameros Curado de Oveja utsedd till bästa ost

    Los Cameros Curado de Oveja utsedd till bästa ost

    Vi har precis mötts av nyheten att Los Cameros Curado de Oveja utsetts till Bästa Ost i kategorin "Surface (Mold) Ripened Sheep’s Milk Cheeses”, med en otroliga poäng på 99,3 av 100, i World Champions...

    Läs mer
  • >Pinsa från DiMarco

    Pinsa från DiMarco

    Originale Pinsa Romana från Di Marco är skapad genom en kombination av traditionella tekniker och moderna innovationer där idén kom från barndomsminnet när Corrado di Marcos farfar formade överbliven ...

    Läs mer
  • >Choix - Swiss Premiun Choice

    Choix - Swiss Premiun Choice

    Nu presenterar vi ett nytt varumärke som samlar de bästa premiumostarna från Schweiz; Choix - som betyder utvald. Vi ger dig genom detta ett brett urval av Gruyère där varje lagringsgrad har en egen f...

    Läs mer
  • >Våren är getostsäsong

    Våren är getostsäsong

    Våren är en härlig tid. Jorden vaknar, blommorna och träden börjar röra sig i takt med att dagarna blir längre och varmare. Det är också starten för den bästa tiden för alla läckra små färska getostar...

    Läs mer
  • >Ny smak i serien Torres Tapas!

    Ny smak i serien Torres Tapas!

    Torres presenterar stolt den senaste smaken i serien Torres Tapas: Pickle. Denna nya variant erbjuder en utsökt balans av sött, salt och syra och kompletterar de andra två smakerna i serien; Vinäger o...

    Läs mer
  • >World Cheese Awards 2023

    World Cheese Awards 2023

    Guild of Fine Foods har stått värd för det prestigefyllda evenemanget World Cheese Awards sedan 1988. Här väljs världens bästa ostar ut bland de drygt 4 000 bidragen från omkring 40 olika länder. Vana...

    Läs mer
  • >Spenat- och ricottagnocchi med fänkålssalsicca

    Spenat- och ricottagnocchi med fänkålssalsicca

    Våra gnocchi från Mamma Emma tillverkas utan konserveringsmedel eller tillsatser. Serien är uppkallade efter ägarens mormor och är en hyllning till hennes värderingar kring den traditionella matlagnin...

    Läs mer
  • >Lär dig mer om Manchego

    Lär dig mer om Manchego

    Den världsberömda spanska fårosten är omgiven av tradition, historia, kontroll och regleringar och som alltid när man har att göra med högkvalitativa traditionella hantverksprodukter så måste man vara...

    Läs mer
  • >Olivolja - den stora guiden

    Olivolja - den stora guiden

    Vilken olivsort man använder spelar stor roll för doft, smak och känsla i en olivolja. När du talar om vin är en av de första sakerna som diskuteras vilka druvor vinet tillverkas av. Av samma anlednin...

    Läs mer
  • >Nyheter från Torres!

    Nyheter från Torres!

    Torres presenterar sin nya serie Torres Tapas och först ut är två varianter med smak av vinäger och stekt ägg. Torres är ett familjeföretag som startades 1969 en bit utanför Barcelona i Spanien. Torre...

    Läs mer
  • >Carbonara på spaghetti från Martimucci

    Carbonara på spaghetti från Martimucci

    Spaghetti carbonara är en snabblagad italiensk klassiker och här gör vi den helt med italienska råvaror. En äkta carbonara innehåller ingen grädde men blir krämig tack vare en skvätt pastavatten i sås...

    Läs mer
Page 1 av 2

Följ oss!