Clos Saint Sozy

Sydvästra Frankrikes finaste ank- och gåsprodukter
 
Clos Saint Sozy tillhör La Quercynoise; ett jordbrukskooperativ av sammanlagt 200 små lokala bönder, uppfödare och producenter av fjäderfä i Frankrikes Sud Ouest-region.
 

Sedan 1975 har Clos Saint Sozy varit synonymt med några av de finaste och bästa specialiteterna från regionen Sud-Ouest och förmodligen är de mest kända för sin produktion av äkta fransk foie gras. Produkterna från Clos Saint Sozy är djupt rotade i sydvästfranska traditioner och majoriteten av dem är IGP-certifierade.

Tradition och terroir

I föreningen La Quercynoise ingår lokala bönder och fjäderfäuppfödare från de fyra departementen Lot, Corrèze, Aveyron och Tarn-et-Garonne, alla belägna i en naturskön miljö vid foten av Pyrenéerna i sydvästra Frankrike.

Alla parter i föreningen är till 100 procent knutna till områdets mark och terroir och många av dem är födda och uppvuxna på just de gårdar de nu äger och förvaltar. Samtidigt bistår Clos Saint Sozys tekniska experter bönderna och producenterna så att alla IGP-föreskrifter följs vilket innebär att det blir kvalitetskontroll hela vägen från gård till fabrik.

 

Det gastronomiska hörnet

Med produkterna från Clos Saint Sozy är du garanterad en toppkvalitet, spårbarhet och äkthet, vilket bl.a. 35 medaljer på det prestigefyllda Concours Général Agricole de Paris är ett bevis på. Allt fjäderfä som används föds upp lokalt och slaktas enligt alla konstens regler. Hela produktionskedjan övervakas noga; ända från det speciella urvalet av ankor och gäss till tillverkning av produkterna och till slut leverans av de färdiga produkterna.

Regionen Sud-Ouest omfattar, som namnet antyder, det nedre vänstra hörnet av Frankrike och regionerna Aquitaine, Midi-Pyrénées, Languedoc-Rousillon och Limousin, var och en kända för sina respektive gastronomiska kompetenser, allt från vin i Languedoc till boskapsuppfödning i Limousin och caviar i Aquitaine till fjäderfä och specialiteter som foie gras i Midi-Pyrénées.

Clos Saint Sozys produkter