La chistorra

Regionen Navarra är en av Spaniens autonoma regioner som gränsar till Baskien i väster och Frankrike i norr. Området rymmer en rik kultur och historia vilket avspeglas i Juan Flores kompromisslösa förhållningssätt till framställningen av det hantverk som tillverkningen av den klassiska chistorrakorven anses vara i regionen.

Trots sitt ursprung i området kring spanska Baskien är den långa tunna chistorran också oerhört populär utanför sina gränser där stora delar av resten av Spanien, såväl som länder över hela världen, har anammat den. Ska man tala om ursprunget of chistorra – eller txistor som det heter på baskiska – är det synonymt med att tala om Navarra, Juan Flores och den lilla staden Arbizu där företaget har sitt säte, som anses vara chistorras hjärta.

Exklusivt hos Gastro Import

Embutidos Juan Flores producerar en klassisk chorizo oreado och en longaniza exklusivt för Gastro Import. Longaniza finns normalt inte i Juan Flores sortiment, men det är en form av chorizo ​​som skiljer sig genom att den inte är kryddad med den karakteristiska pimentónen – paprikan som hjälper till att ge chorizon dess färg och karakteristiska smak. Istället är den helt enkelt kryddad med svartpeppar, lite vitlök och lite rosmarin. En utsökt och delikat korv med många användningsområden - lämplig för både stekning och grillning samt i olika grytor och mycket annat.

Gastrobutiken

Handgjorda spanska korvar från de bästa korvmakarna på Iberiska halvön - och mycket, mycket mer!