Embutidos Juan Flores
Företaget Juan Flores är hantverkare. Hantverkare specialiserade på att göra klassiska korvar från Navarra i norra Spanien. Familjeföretaget har en lång historia och flera decennier av know-how som gått i arv från generation till generation i produktionen av chorizo och chistorra av högsta kvalitet.
Spanske korvspecialister
Juan Flores tillverkar uteslutande chorizo och chistorra och är därmed symbolen för specialister inom området och är därför även erkänd som en av de absolut ledande tillverkarna av produkterna – både av konsumenter och krögare samt av officiella oberoende kvalitetsorgan som t.ex. Reyno Gourmet. Deras korvar är autentiska handgjorda produkter av högsta kvalitet, producerade på basis av unik erfarenhet, engagemang och år av tradition.
La chistorra
Regionen Navarra är en av Spaniens autonoma regioner som gränsar till Baskien i väster och Frankrike i norr. Området rymmer en rik kultur och historia vilket avspeglas i Juan Flores kompromisslösa förhållningssätt till framställningen av det hantverk som tillverkningen av den klassiska chistorrakorven anses vara i regionen.
Trots sitt ursprung i området kring spanska Baskien är den långa tunna chistorran också oerhört populär utanför sina gränser där stora delar av resten av Spanien, såväl som länder över hela världen, har anammat den. Ska man tala om ursprunget of chistorra – eller txistor som det heter på baskiska – är det synonymt med att tala om Navarra, Juan Flores och den lilla staden Arbizu där företaget har sitt säte, som anses vara chistorras hjärta.
"Txistor Eguna"
Nos till svans
De traditionella korvarna var bland de första måltiderna som kunde tas med överallt. Tillsammans med bröd och vin hade man alltid lite chistorra eller chorizo med sig, oavsett om resan var kort eller lång. Grisuppfödning har funnits i området sedan urminnes tider, vilket gav tillgång till högkvalitativa proteiner. Målet var att utnyttja så mycket som möjligt av den slaktade grisen för att fylla skafferiet inför de långa vintrarna. I Navarra kallas detta matatxerri, vilket motsvarar det vi idag känner som "nose to tail" eller "nos till svans", och det har alltid varit en grundläggande del av livet, särskilt på landsbygden. Traditionen lever kvar än idag i vissa hushåll.
Exklusivt hos Gastro Import
Embutidos Juan Flores producerar en klassisk chorizo oreado och en longaniza exklusivt för Gastro Import. Longaniza finns normalt inte i Juan Flores sortiment, men det är en form av chorizo som skiljer sig genom att den inte är kryddad med den karakteristiska pimentónen – paprikan som hjälper till att ge chorizon dess färg och karakteristiska smak. Istället är den helt enkelt kryddad med svartpeppar, lite vitlök och lite rosmarin. En utsökt och delikat korv med många användningsområden - lämplig för både stekning och grillning samt i olika grytor och mycket annat.