Utmärkelse till Casearia Carpenedo

Utmärkelse till Casearia Carpenedo

Det innovativa italienska mejeriet har fått stor utmärkelse för två av sina exceptionella ostar!

Det är så man tror att det är ost som rinner i familjen Carpenedos ådror.

För Antonio Carpenedo och hans två söner Ernesto och Alessandro, som nu äger företaget, har ost varit en del av vardagen i över 30 år. Allt började redan på 1960-talet, när Antonios far drev en liten ostbutik där Antonio arbetade. Därefter tog Antonio över sitt eget lilla mejeri i Treviso och idag är det Antonios söner Alessandro och Ernesto som för de stolta Carpenedo-traditionerna vidare.

Deras ostar är unika och oefterlikneliga och får regelbundet stort beröm!

Ost, öl och rött vin

Familjen Carpenedo och deras mejeri är kända för att använda kreativa smaker och metoder och de två nyligen prisbelönta ostarna är utmärkta exempel på detta. Båda innehåller en subtil hyllning till livet och traditionerna i Veneto och Italien i allmänhet.

Briscola al Raboso är en hyllning till de gamla mejeritraditionerna där vin var en väsentlig del av traditionen och just Raboso var det vin man typiskt smuttade på när man spelade kortspelet Briscola.

Osten Dolomitico härstammar från ett tillfälligt möte med en ölbryggare i det kuperade landskapet och som med sin passion och tålamod inspirerade till denna öllagrade ädelost.

Casearia Carpenedos oste

''Varenda en av Carpenedos ostar förmedlar en känsla; bakom varje produkt i lagringskällaren ligger en berättelse om livet, om landet, om stora känslor. Från traditioner från en svunnen tid och starka känslor framkallade av stora upplevelser, till existerande intensiva känslor av kärlek och passion"

- La Casearia Carpenedo