Señorio de Montanera

Ekologisk Iberico puro Bellota

 

Señorio de Montanera producerar högkvalitativ Ibéricoskinka och lufttorkad korv från 100 % rasrena Ibéricogrisar som betar fritt på stora ytor och föds upp på ekollon. Företaget grundades 1995 av en grupp traditionsälskande uppfödare av Ibéricogrisar i Extremadura i sydvästra Spanien.

Grisarna har stora betesmarker

Gemensamt för uppfödarna är att de alla vill bevara renheten hos den iberiska grisrasen. För närvarande består företaget av 75 medlemmar med mer än 60 000 hektar betesmarker i Extremadura och Andalusien och dessutom har de knutit till sig 16 partners med betesmarker i Alentejo-regionen i Portugal. Att ha full kontroll på hela produktionskedjan, från råvara - uppfödning av ekollonmatade renrasiga Ibéricogrisar - till produktionen av den slutliga produkten är något de prioriterar högt och är välkända inom branschen för.

Lång process

Skinkorna lufttorkas i speciella kammare i 18-36 månader. Processen med saltning, luftttorkning och mogning tar över tre år till färdig produkt.

Vi har valt ut deras ekologiska Iberico Bellota skinka som kommer från grisar som är 100% renrasiga Ibericogrisar vilket ger den en svart etikett enligt den spanska kvalitetsnorm som togs i bruk 2014. Vi har även valt att ta in en ekologisk Salchichón Vela Ibérico Bellota, ekologisk chorizo Iberico Bellota, och morcilla Iberico Bellota.

Señorio de Montaneras produkter