Capocollo är den toskanska varianten av coppa. Det är grishalsfilén som saltas och hängs på tork i ca. 7 dagar, varefter den kryddas och torkas ytterligare i minst 90 dagar. Den toskanska varianten har lite mer peppar i sin smaksättning. En sann delikatess från Sapori della Valdichiana i Toscana, tillagad enligt klassiska toskanska traditioner med långtidstorkning och vedeldade ugnar.
Varumärke | Valdichiana |
---|---|
Ursprungsland | Italien |
Nettovikt i kilo | 1,86 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 10 |
EAN-nummer | 2328046800001 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Fläskkött, salt, peppar, vitlök, kryddor, örtkryddor, naturlig arom, konservering: E252. |
---|---|
Allergener | Nej |
Energi (Kj/100g) | 1496 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 360 |
Fett | 28 |
Varav mättade fettsyror | 10 |
Kolhydrat | 10 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 27 |
Salt | 4 |