Salumificio Monteporo startades av bröderna Pugliesi för att de ville börja tillverka Nduja, en specialitet som har sitt ursprung från byn di Spilinga i Monte Poro. Den är numera DOP-märkt (ursprungsskyddad) och får bara tillverkas här. Nduja tillverkas av fläskkött från grisens bog, lår, sida, kind och fett som blandas med mild och stark chili (peperoncino) och röks lätt i slutfasen.
Varumärke | Monteporo |
---|---|
Ursprungsland | Italien |
Nettovikt i kilo | 0,8 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 12 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Späck 58%, fläskkött 15%, mild chili, chilipeppar, salt, solrosolja. |
---|---|
Allergener | Nej |
Energi (Kj/100g) | 2245 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 543 |
Fett | 51 |
Varav mättade fettsyror | 20 |
Kolhydrat | 9,7 |
Varav sockerarter | 0,8 |
Protein | 11 |
Salt | 4,4 |