Bottarga från multe 170 g

410Skriv ut
Bottarga är en italiensk delikatess från de södra kustområdena samt Sardinien och Sicilien. Den kan spåras 3000 år tillbaka i tiden och tillverkas antingen av fiskrom från gråmulten eller tonfisk som "masseras" för hand för att avlägsna luftfickor varefter den torkas och härdas i havssalt, helt utan konserveringsmedel eller tillsatser. Högt proteininnehåll och många Omega 3-fettsyror. Betydande, kraftfull umami.
UrsprungslandItalien
Nettovikt i kilo0,15
EnhetKilo
Antal per kolli30
KylvaraJa
Ingredienser Torkade multeägg, havssalt.
Allergentyp Fisk och produkter baserade på fisk
Allergener Ja
Energi (Kj/100g)1578
Energi (Kcal/100g)377
Fett24
Varav mättade fettsyror6
Kolhydrat0
Varav sockerarter0
Protein40
Salt4

Andra som köpte denna köpte också