En av Frankrikes äldsta ostar som har daterats ända tillbaka till Romartiden. En hög cylinderformad blåmögelost. Den är ganska mild med nötig eftersmak. Lagras i fuktig källare i minst 28 dagar men ofta i mer än 60 dagar. Från byn Ambert i Auvergne.
| Ursprungsland | Frankrike |
|---|---|
| Nettovikt i kilo | 2,19 |
| Enhet | Kilo |
| Antal per kolli | 2 |
| Kolli per lav | 10 |
| Lager per pall | 10 |
| EAN-nummer | 2328048000003 |
| Kylvara | Ja |
| Ingredienser | Termiserad (lägre temperatur än pastörisering) koMJÖLK, salt, löpe, mjölksyrabakterier, Penicilium roqueforti. |
|---|---|
| Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
| Allergener | Ja |
| Energi (Kj/100g) | 1486 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 358 |
| Fett | 30 |
| Varav mättade fettsyror | 20 |
| Kolhydrat | 1,1 |
| Varav sockerarter | 0,5 |
| Protein | 21 |
| Salt | 2,3 |

