Traditionell blåmögelost från regionen Auvergne, även känd som komjölkversionen av Roquefort. Denna är dock mer krämig och smörig. Gräsig och örtig i smaken och med längre lagring mer kryddig och skarp. Doften är rik och osten passar utmärkt till sött dessertvin och ett robust rött vin. Pastöriserad och med AOC-status sedan 1975. Från den lokala Livradois Association of Dairymen.
| Varumärke | Fromagerie Thuaire |
|---|---|
| Ursprungsland | Frankrike |
| Nettovikt i kilo | 0,125 |
| Enhet | Styck |
| Antal per kolli | 10 |
| Kolli per lav | 14 |
| Lager per pall | 13 |
| EAN-nummer | 3760038272509 |
| Kylvara | Ja |
| Ingredienser | Paströriserad koMJÖLK, salt, löpe, mjölksyrabakterier, penicillium roqueforti, kalciumklorid. |
|---|---|
| Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
| Allergener | Ja |
| Energi (Kj/100g) | 1395 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 336 |
| Fett | 27 |
| Varav mättade fettsyror | 21 |
| Kolhydrat | 1,3 |
| Varav sockerarter | 0 |
| Protein | 22 |
| Salt | 2,5 |
