Roquefort är en smakrik blåmögelost som tillverkas av opastöriserad fårmjölk. Den lagras minst 90 dagar och lagringen sker i naturliga grottor i byn Roquefort. Huset Carles tillverkar sin egen Penicilium Roqueforti efter gamla metoder och dessa används i ostframställningen vilken ger osten dess mjukhet och rundhet i smaken. Ostens vita färg är ett tecken på en äkta Roquefort. AOP-märkt.
| Ursprungsland | Frankrike |
|---|---|
| Nettovikt i kilo | 1,41 |
| Enhet | Kilo |
| Antal per kolli | 4 |
| EAN-nummer | 2704791013246 |
| Kylvara | Ja |
| Ingredienser | Opastöriserad MJÖLK från får, mjölksyrabakterier och salt, penicillium roqueforti. |
|---|---|
| Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
| Allergener | Ja |
| Energi (Kj/100g) | 1411 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 338 |
| Fett | 24 |
| Varav mättade fettsyror | 0 |
| Kolhydrat | 1,6 |
| Varav sockerarter | 0 |
| Protein | 18,5 |
| Salt | 0 |


