Extralagrad Pecorinovariant från Sardinien som är hård i konsistensen och passar särskilt bra som riven ost. Dess härliga starka och nyanserade smak passar även på ostbordet eller efter middagen. Lagringstiden är 6 månader - det vill säga dubbelt så lång som den klassiska Giglio Sardo. Från mejeriet Argiolas Formaggi i utkanten av Cagliari på Sardinien.
| Varumärke | Argiolas |
|---|---|
| Ursprungsland | Italien |
| Nettovikt i kilo | 2,87 |
| Enhet | Kilo |
| Antal per kolli | 2 |
| Kolli per lav | 10 |
| Lager per pall | 5 |
| EAN-nummer | 2707990028462 |
| Kylvara | Ja |
| Ingredienser | Pastöriserad fårMJÖLK, salt, löpe, mjölkenzymer. Skorpan bör ej ätas (behandlad med konserveringsmedel E235 och färgämne E172). Fett i torrvikt 50%+. |
|---|---|
| Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
| Allergener | Ja |
| Energi (Kj/100g) | 1800 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 434 |
| Fett | 34,4 |
| Varav mättade fettsyror | 26,3 |
| Kolhydrat | 5,8 |
| Varav sockerarter | 0,8 |
| Protein | 25,2 |
| Salt | 2 |

