Extralagrad Pecorinovariant från Sardinien som är hård i konsistensen och passar särskilt bra som riven ost. Dess härliga starka och nyanserade smak passar även på ostbordet eller efter middagen. Lagringstiden är 6 månader - det vill säga dubbelt så lång som den klassiska Giglio Sardo. Från mejeriet Argiolas Formaggi i utkanten av Cagliari på Sardinien.
Varumärke | Argiolas |
---|---|
Ursprungsland | Italien |
Nettovikt i kilo | 2,87 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 2 |
Kolli per lav | 10 |
Lager per pall | 5 |
EAN-nummer | 2707990028462 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Pastöriserad fårMJÖLK, salt, löpe, mjölkenzymer. Skorpan bör ej ätas (behandlad med konserveringsmedel E235 och färgämne E172). Fett i torrvikt 50%+. |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1800 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 434 |
Fett | 34,4 |
Varav mättade fettsyror | 26,3 |
Kolhydrat | 5,8 |
Varav sockerarter | 0,8 |
Protein | 25,2 |
Salt | 2 |