Familjen Monnin har tillverkat ost i flera generationer och de har sitt mejeri i Juraregionen i östra Frankrike. Meule des Alpes tillverkas av mjölken från kornas sommarbete. Den lagras i minst 6 månader och har en särpräglad smak av nötter och smör, en smak som är typisk för ostarna i området.
| Ursprungsland | Frankrike |
|---|---|
| Nettovikt i kilo | 2,5 |
| Enhet | Kilo |
| Antal per kolli | 2 |
| Kylvara | Ja |
| Ingredienser | Opastöriserad koMJÖLK, salt, löpe. |
|---|---|
| Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
| Allergener | Ja |
| Energi (Kj/100g) | 1736 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 418 |
| Fett | 34 |
| Varav mättade fettsyror | 18,8 |
| Kolhydrat | 0 |
| Varav sockerarter | 0 |
| Protein | 28,1 |
| Salt | 6 |
