Moliterno al Tartufo är en Pecorino med fin marmorering från svart tryffel. Under lagring gnuggas den in med olivolja vilket ger den sin gyllene yta och smaken balanseras elegant av tryffel och fårmjölk. Osten har fått sitt namn från staden Moliterno i Basilicata där osten föddes på sin tid. Idag sker dock huvuddelen av produktionen på Sardinien. Från mejeriet Castagna och lagrad i 12 månader.
Varumärke | Castagna |
---|---|
Ursprungsland | Italien |
Nettovikt i kilo | 5 |
Avrunnen vikt i kilo | 5 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 1 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Pastöriserad fårMJÖLK, tryffel (Tuber aestivum vitt), löpe, salt. |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1920 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 463 |
Fett | 38,5 |
Varav mättade fettsyror | 23 |
Kolhydrat | 0,83 |
Varav sockerarter | 0,83 |
Protein | 29,56 |
Salt | 2,3 |