Från Piemonte och det traditionella mejerihuset Castagna får vi denna utmärkta komjölksost. Den lagras i 6 till 8 månader och har en textur och djup smak som påminner om långlagrad alpost - 'Monte Vecchio' betyder också det gamla berget på italienska. Dess struktur och konsistens är hård och lagom salt och med en nästan karamelliserad smak som gör den väldigt unik och läcker.
Varumärke | Castagna |
---|---|
Ursprungsland | Italien |
Nettovikt i kilo | 6 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 1 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Pastöriserad koMJÖLK, salt, löpe, mjölksyrabakterier, kalciumklorid. Skorpan är inte ätbar. |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1381 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 332 |
Fett | 24 |
Varav mättade fettsyror | 16 |
Kolhydrat | 0 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 20 |
Salt | 1,4 |