Uppkallad efter den lilla byn med samma namn i provinsen Franche-Comté. Morbier har en karakteristisk svart rand i mitten som vittnesbörd från tidigare tiders framställning då man använde aska. Idag är den svarta kanten helt vegetabilisk och endast för dekoration. Osten lagras i minst två månader och har härlig textur med en fin mild smak med karaktär. Brons vid Mondial du Fromage 2021.
| Varumärke | Montbeliard |
|---|---|
| Ursprungsland | Frankrike |
| Nettovikt i kilo | 7,2 |
| Enhet | Kilo |
| Antal per kolli | 1 |
| Kolli per lav | 6 |
| Lager per pall | 6 |
| Kylvara | Ja |
| Ingredienser | Opastöriserad koMJÖLK, löpe, mjölksyrabakterier, salt, vegetabiliskt kol. |
|---|---|
| Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
| Allergener | Ja |
| Energi (Kj/100g) | 1547 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 373 |
| Fett | 30 |
| Varav mättade fettsyror | 21 |
| Kolhydrat | 0,5 |
| Varav sockerarter | 0 |
| Protein | 23 |
| Salt | 1,7 |

