Toggenburger, lagrad 6 månader. En opastöriserad bergsostvariant av appenzeller. Smaken är välbalanserad och nötig, med en angenäm krämighet och en halvhård konsistens. Dess namn betyder "den lilla kon från Toggenburg", efter den lantliga regionen i nordöstra Schweiz där den tillverkas, känd för sina frodiga bergsängar och sitt jordbruk.
| Ursprungsland | Schweiz |
|---|---|
| Nettovikt i kilo | 6 |
| Enhet | Kilo |
| Antal per kolli | 1 |
| EAN-nummer | 2328557100003 |
| Kylvara | Ja |
| Ingredienser | Opastöriserad koMJÖLK, salt, mjölksyrakultur, löpe. Skorpan ej ätbar. |
|---|---|
| Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
| Allergener | Ja |
| Energi (Kj/100g) | 1608 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 388 |
| Fett | 31,5 |
| Varav mättade fettsyror | 21,6 |
| Kolhydrat | 0 |
| Varav sockerarter | 0 |
| Protein | 26 |
| Salt | 1,5 |
