Toma Valsesia 2,5 kg
151Skriv ut
Toma är en vanlig term för norditalienska bondostar – ofta från Piemonte och Lombardiet. Du kan fortfarande hitta de handgjorda bondostarna trots ökande industrialisering och vi har valt Toma Valsesia från Casearia Carpenado i Lombardiet. Det är en hård ost gjord på komjölk med en delikat och lätt syrlig smak. Mjölken kommer uteslutande från djur som betar i Valsesiadalen.
Varumärke | Casearia Carpenedo |
---|---|
Nettovikt i kilo | 2,6 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 2 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | KoMJÖLK, salt, löpe |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1354 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 324 |
Fett | 25,1 |
Varav mättade fettsyror | 13,2 |
Kolhydrat | 1 |
Varav sockerarter | 0,83 |
Protein | 22,8 |
Salt | 1,2 |