Denna ost kan vara den mest kända av de åtta skyddade
Savoie-ostarna. I århundraden har familjer från Savoie använt grädden från
lokalbefolkningen för att göra smör, och resten av mjölken används sedan för
att göra Tomme de Savoie. Den är halvfast och krämig med en vit till gul färg och
en lätt salt smak. Skorpan är slät och grå till gråvit i färgen. Lagringstiden
är minst 30 dagar från tillverkning. Passar till gratinering, raclette och alla
typer av varma rätter med ost.
Ursprungsland | Frankrike |
---|---|
Nettovikt i kilo | 1,75 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 4 |
Kolli per lav | 5 |
Lager per pall | 15 |
EAN-nummer | 3337502204061 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Termiserad koMJÖLK, salt, mjölksyrabakterier, löpe, kasein (MJÖLK). |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1498 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 361 |
Fett | 29 |
Varav mättade fettsyror | 22 |
Kolhydrat | 1,3 |
Varav sockerarter | 0,5 |
Protein | 24 |
Salt | 1,4 |