Vacherin Fribourgeois görs av termiserad komjölk och produceras hantverksmässigt i kantonen Fribourgeois av ostmästaren Olivier Bongard. Den lagras på granplankor och tvättas med saltvatten under den 3 månader långa lagringen där den utvecklar en krämig, mjuk konsistens och en lätt syrlig smak. Utmärkt smältförmåga, används ofta i fondue.
Ursprungsland | Schweiz |
---|---|
Nettovikt i kilo | 2 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 4 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Opastöriserad koMJÖLK, salt, mjölksyrakultur, löpe. Skorpan ej ätbar. |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1520 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 366 |
Fett | 30 |
Varav mättade fettsyror | 19 |
Kolhydrat | 0,1 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 24 |
Salt | 1,5 |