Vacherin Fribourgeois görs av termiserad komjölk och produceras hantverksmässigt i kantonen Fribourgeois av ostmästaren Olivier Bongard. Den lagras på granplankor och tvättas med saltvatten under den 3 månader långa lagringen där den utvecklar en krämig, mjuk konsistens och en lätt syrlig smak. Utmärkt smältförmåga, används ofta i fondue.
| Ursprungsland | Schweiz |
|---|---|
| Nettovikt i kilo | 2 |
| Enhet | Kilo |
| Antal per kolli | 4 |
| Kylvara | Ja |
| Ingredienser | Opastöriserad koMJÖLK, salt, mjölksyrakultur, löpe. Skorpan ej ätbar. |
|---|---|
| Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
| Allergener | Ja |
| Energi (Kj/100g) | 1520 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 366 |
| Fett | 30 |
| Varav mättade fettsyror | 19 |
| Kolhydrat | 0,1 |
| Varav sockerarter | 0 |
| Protein | 24 |
| Salt | 1,5 |
