En mjuk rödkittsost med kraftigt smak som påminner om franska Altesse. Osten vänds varje dag i ca. 14 dagar, varefter den får sin karaktäristiska morotsfärg på skorpan, som kan och bör ätas. Osten har fått syre medan den fylls i formarna och som vanligt med Sønderhavens ostar görs den på färsk mjölk med den ursprungliga fetthalten bevarad. Lagrad ca 3 veckor.
Varumärke | Sønderhaven |
---|---|
Ursprungsland | Danmark |
Nettovikt i kilo | 1,3 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 1 |
EAN-nummer | 2328042400007 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Pastöriserad koMJÖLK, löpe, mjölksyra kultur, E160b Anatto. salt, konservering: Kaliumnitrat. |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1550 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 370 |
Fett | 32 |
Varav mättade fettsyror | 21,9 |
Kolhydrat | 1 |
Varav sockerarter | 1 |
Protein | 21 |
Salt | 1,8 |