Capocollo är den toskanska varianten av coppa. Det är grishalsfilén som saltas och hängs på tork i ca. 7 dagar, varefter den kryddas och torkas ytterligare i minst 90 dagar. Den toskanska varianten har lite mer peppar i sin smaksättning. En sann delikatess från Sapori della Valdichiana i Toscana, tillagad enligt klassiska toskanska traditioner med långtidstorkning och vedeldade ugnar.
| Varumärke | Valdichiana |
|---|---|
| Ursprungsland | Italien |
| Nettovikt i kilo | 1,86 |
| Enhet | Kilo |
| Antal per kolli | 10 |
| EAN-nummer | 2328046800001 |
| Kylvara | Ja |
| Ingredienser | Fläskkött, salt, peppar, vitlök, kryddor, örtkryddor, naturlig arom, konservering: E252. |
|---|---|
| Allergener | Nej |
| Energi (Kj/100g) | 1496 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 360 |
| Fett | 28 |
| Varav mättade fettsyror | 10 |
| Kolhydrat | 10 |
| Varav sockerarter | 0 |
| Protein | 27 |
| Salt | 4 |
