Bottarga är en italiensk delikatess från de södra kustområdena samt Sardinien och Sicilien. Den kan spåras 3000 år tillbaka i tiden och tillverkas antingen av fiskrom från gråmulten eller tonfisk som "masseras" för hand för att avlägsna luftfickor varefter den torkas och härdas i havssalt, helt utan konserveringsmedel eller tillsatser. Högt proteininnehåll och många Omega 3-fettsyror. Betydande, kraftfull umami.
| Ursprungsland | Italien |
|---|---|
| Nettovikt i kilo | 0,15 |
| Enhet | Kilo |
| Antal per kolli | 30 |
| Kylvara | Ja |
| Ingredienser | Torkade multeägg, havssalt. |
|---|---|
| Allergentyp | Fisk och produkter baserade på fisk |
| Allergener | Ja |
| Energi (Kj/100g) | 1578 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 377 |
| Fett | 24 |
| Varav mättade fettsyror | 6 |
| Kolhydrat | 0 |
| Varav sockerarter | 0 |
| Protein | 40 |
| Salt | 4 |
