Den första varianten av Pimentón som tillverkades av spansk röd peppar uppkom på 1600-talet. Pimentón röktorkas över eld av ekträ i 13 till 15 dagar och i den här varianten får den behålla sin form av flakes. Det är pimentón som ger chorizo och lomo dess speciella karaktär. Finns i smakerna söt (dulce), medelstark (agridulce) och stark (picante).
| Varumärke | La Dalia |
|---|---|
| Ursprungsland | Spanien |
| Nettovikt i kilo | 0,04 |
| Enhet | Styck |
| Antal per kolli | 20 |
| Kolli per lav | 11 |
| Lager per pall | 19 |
| EAN-nummer | 8411388327498 |
| Kylvara | Nej |
| Ingredienser | Rökta paprikaflakes, stark. |
|---|---|
| Allergener | Nej |
| Energi (Kj/100g) | 1313 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 314 |
| Fett | 12,8 |
| Varav mättade fettsyror | 1,9 |
| Kolhydrat | 34,7 |
| Varav sockerarter | 7,6 |
| Protein | 0 |
| Salt | 0 |

