Pastöriserade Fourme d'Ambert från mejeriet Dischamp som har tillverkat raffinerade lokala ostar sedan 1911. Idag är ostarna några av de mest uppskattade från Auvergneregionen. Komjölk från de bästa producenterna i Centralmassivet och AOP-märkt enligt reglerna. Delikat och härlig sötma i smaken, erbjuder rustika toner och nyanserade aromer samt en len krämighet. En av de mildare blåmögelostarna.
| Ursprungsland | Frankrike |
|---|---|
| Nettovikt i kilo | 2,2 |
| Enhet | Kilo |
| Antal per kolli | 4 |
| Kolli per lav | 12 |
| Lager per pall | 6 |
| EAN-nummer | 3151820431011 |
| Kylvara | Ja |
| Ingredienser | pastöriserad KOMJÖLK, salt, mjölksyrabakterier, löpe, Penicillium roqueforti. |
|---|---|
| Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
| Allergener | Ja |
| Energi (Kj/100g) | 1410 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 340 |
| Fett | 28 |
| Varav mättade fettsyror | 19 |
| Kolhydrat | 2 |
| Varav sockerarter | 0,5 |
| Protein | 20 |
| Salt | 2,5 |
