Toggenburger i hjul från Schweiz egen ostguru Rolf Beeler, lagrad 3-4 månader. Det började med att Beeler och Schmid inte ville termisera mjölken som de använde till sin Appenzell-variant, något Appenzell-organisationen krävde för att anpassa sig till EU:s krav. De gjorde då en egen opastöriserad bergsostvariant, en underbar lagrad ost som inte uppvisar den bitterhet som den termiserade varianten kan ha.
| Varumärke | Rolf Beeler |
|---|---|
| Ursprungsland | Schweiz |
| Nettovikt i kilo | 6 |
| Avrunnen vikt i kilo | 6 |
| Enhet | Kilo |
| Antal per kolli | 1 |
| Kylvara | Ja |
| Ingredienser | Opastöriserad koMJÖLK, salt, mjölksyrabakterier, animaliskt löpe. Skorpan ej ätbar. |
|---|---|
| Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
| Allergener | Ja |
| Energi (Kj/100g) | 1576 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 380 |
| Fett | 30 |
| Varav mättade fettsyror | 18 |
| Kolhydrat | 0,7 |
| Varav sockerarter | 0 |
| Protein | 26,7 |
| Salt | 1,4 |
