Gruyère Alpage tillverkas endast på sommaren, ungefär från mitten av maj till mitten på oktober. Korna går på bete högt upp i Jurabergen, nära La Bursine och La Givrine, där de får sin näring från en frodig betesmark vilket gör mjölken mycket aromrik vilket bevaras i ostmassan. Förutom den mer eller mindre salta grundsmaken dominerar en fruktighet i smaken. Lagrad 13-16 mån. Säsongsvara.
| Varumärke | Choix |
|---|---|
| Ursprungsland | Schweiz |
| Nettovikt i kilo | 4 |
| Enhet | Kilo |
| Antal per kolli | 2 |
| EAN-nummer | 2328555200002 |
| Kylvara | Ja |
| Ingredienser | Opastöriserad koMJÖLK, salt, mjölksyrakultur, löpe. Skorpan ej ätbar. |
|---|---|
| Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
| Allergener | Ja |
| Energi (Kj/100g) | 1662 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 400 |
| Fett | 32 |
| Varav mättade fettsyror | 19,4 |
| Kolhydrat | 0,1 |
| Varav sockerarter | 0 |
| Protein | 28 |
| Salt | 1,5 |
