Die Chili Hexe är en schweizisk ost gjord på opastöriserad komjölk, smaksatt med naturlig chili som ger en mild men tydlig hetta. Den lagras i 2–3 månader och har en krämig konsistens med välbalanserad smak. Tillverkas av Bodenseekäse i Rossrüti, S:t Gallen – nära gränsen till Tyskland och Österrike.
| Ursprungsland | Schweiz |
|---|---|
| Nettovikt i kilo | 6 |
| Enhet | Kilo |
| Antal per kolli | 1 |
| Kolli per lav | 10 |
| Lager per pall | 6 |
| Kylvara | Ja |
| Ingredienser | Termiserad komjölk, salt, chili, peppar, mjölksyrakultur, löpe. Skorpan är inte ätbar. |
|---|---|
| Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
| Allergener | Ja |
| Energi (Kj/100g) | 1715 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 414 |
| Fett | 36 |
| Varav mättade fettsyror | 23 |
| Kolhydrat | 0,5 |
| Varav sockerarter | 0 |
| Protein | 22 |
| Salt | 1,7 |
