Happy cow – happy Gouda”. Holländsk gårdsost producerad på den första mjölken från kornas första dag ute på bete i vårens nya färska gräs efter en lång vinter. Det är den dagen som korna släpps ut för första gången på våren och de skuttar runt på fälten i ren livsglädje och den kan man nästan känna i denna ost som är enormt rik på smak och karaktär.
| Ursprungsland | Nedeländerna |
|---|---|
| Nettovikt i kilo | 3 |
| Avrunnen vikt i kilo | 3 |
| Enhet | Kilo |
| Antal per kolli | 4 |
| Kylvara | Ja |
| Ingredienser | Termiserad (<68º) koMJÖLK , salt, animaliskt löpe, mjölksyrabakterier, E251 (natriumnitrat) |
|---|---|
| Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
| Allergener | Ja |
| Energi (Kj/100g) | 1565 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 377 |
| Fett | 30,8 |
| Varav mättade fettsyror | 20,1 |
| Kolhydrat | 0 |
| Varav sockerarter | 0 |
| Protein | 22,5 |
| Salt | 1,9 |
