Hantverksgjord baskisk fårost från Agour-mejeriet i Baskien och Bearn, vid foten av Pyrenéerna. Gjord på pastöriserad mjölk från Manech-fåret och lagrad minst fyra månader. Smaken varierar efter säsong – nötig, örtig och fruktig på vintern, mer gräsig och blommig på sommaren. Uppkallad efter Pic du Midi d’Ossau. Guld 2023, Super Gold 2025.
| Varumärke | Agour |
|---|---|
| Ursprungsland | Frankrike |
| Nettovikt i kilo | 2,5 |
| Enhet | Kilo |
| Antal per kolli | 1 |
| Kolli per lav | 12 |
| Lager per pall | 8 |
| EAN-nummer | 3575883005406 |
| Kylvara | Ja |
| Ingredienser | Pastöriserad fårMJÖLK, salt, löpe, mjölksyrabakterier. |
|---|---|
| Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
| Allergener | Ja |
| Energi (Kj/100g) | 1865 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 450 |
| Fett | 38 |
| Varav mättade fettsyror | 28 |
| Kolhydrat | 2 |
| Varav sockerarter | 0,5 |
| Protein | 25 |
| Salt | 1,7 |


