Fricâlin tillverkas av opastöriserad komjölk i kantonen Freiburg i Schweiz. Efter att osten har pressats ner i formen så lagras Fricâlin först i en månad i mejeriet, varefter den transporteras till den närliggande staden Bulle för vidare lagring. Total lagringstid är ungefär 6 månader. Fricâlin har en kraftig smak med aromer av färsk mjölk och med härliga nötiga aromer.
| Ursprungsland | Schweiz |
|---|---|
| Nettovikt i kilo | 7 |
| Antal per kolli | 1 |
| EAN-nummer | 2328556800003 |
| Kylvara | Ja |
| Ingredienser | Termiserad koMJÖLK, salt, mjölksyrakultur, löpe. Skorpan ej ätbar. |
|---|---|
| Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
| Allergener | Ja |
| Energi (Kj/100g) | 1596 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 385 |
| Fett | 31 |
| Varav mättade fettsyror | 18,6 |
| Kolhydrat | 0,6 |
| Varav sockerarter | 0 |
| Protein | 25,8 |
| Salt | 1,5 |
