Tête de Moine, Fromage de Bellelay, är AOP-märkt vilket betyder att mjölken måste komma från ett visst område och osten måste också tillverkas och lagras där enligt de traditionella processerna. Namnet kommer från klostret Bellelay i schweiziska regionen Jura. Ren och aromatisk smak som utvecklar en större kryddighet ju mer den lagras. Lagrad i 2,5 månader, innehåller inga tillsatser.
| Ursprungsland | Schweiz |
|---|---|
| Nettovikt i kilo | 0,9 |
| Avrunnen vikt i kilo | 0,9 |
| Enhet | Kilo |
| Antal per kolli | 4 |
| EAN-nummer | 2382194800009 |
| Kylvara | Ja |
| Ingredienser | Opastöriserad KOMJÖLK, mjölksyrabakterier, löpe, salt. |
|---|---|
| Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
| Allergener | Ja |
| Energi (Kj/100g) | 1722 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 415 |
| Fett | 35 |
| Varav mättade fettsyror | 22 |
| Kolhydrat | 0,1 |
| Varav sockerarter | 0 |
| Protein | 25 |
| Salt | 1,9 |


