Stracco di Capra från mejeriet Gildo Formaggio liknar på många sätt en klassisk Taleggio; tillverkningsmetoden är i stort sett densamma men istället för komjölk används här getmjölk. Stracco di Capra har en lagringstid på cirka 35 dagar - kortare än en klassisk Taleggio - konsistensen är mjuk och krämig och smaken mild och mjölkig med tydliga inslag av getmjölk. Ersätter artikel 216.
| Varumärke | Gildo Formaggi |
|---|---|
| Ursprungsland | Italien |
| Nettovikt i kilo | 2 |
| Enhet | Kilo |
| Antal per kolli | 4 |
| Kolli per lav | 7 |
| Lager per pall | 8 |
| EAN-nummer | 92257163000007 |
| Kylvara | Ja |
| Ingredienser | Pastöriserad getMJÖLK, salt, löpe |
|---|---|
| Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
| Allergener | Ja |
| Energi (Kj/100g) | 1299 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 314 |
| Fett | 29 |
| Varav mättade fettsyror | 19 |
| Kolhydrat | 0 |
| Varav sockerarter | 0 |
| Protein | 18 |
| Salt | 1,6 |
