En säsongsost som säljs mellan september och april. Tillverkas av opastöriserad komjölk och säljs i granträaskar. Kallas för Vacherin i dagligt tal. Den har en rynkig yta med en underbar krämig konsistens med många smaknyanser. Vår ost kommer från berget Mont d'Or och produceras i kopparkar enligt gamla traditioner. Lagrad i ca sex veckor.
| Ursprungsland | Frankrike |
|---|---|
| Nettovikt i kilo | 0,65 |
| Enhet | Styck |
| Antal per kolli | 6 |
| EAN-nummer | 3520115810242 |
| Kylvara | Ja |
| Ingredienser | Opastöriserad koMJÖLK, salt, löpe, MJÖLKkultur |
|---|---|
| Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
| Allergener | Ja |
| Energi (Kj/100g) | 1156 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 277 |
| Fett | 23 |
| Varav mättade fettsyror | 16 |
| Kolhydrat | 0 |
| Varav sockerarter | 0 |
| Protein | 18 |
| Salt | 1,4 |
