Bayonne är Frankrikes mest välrenommerade skinka och härstammar från staden med samma namn i det sydvästra hörnet av landet mellan Atlanten och Pyrenéerna. Bayonneskinka är IGP-skyddad och får endast produceras inom det angivna området. Skinkan här skärs på mitten och lufttorkas i 12 månader. Från slakteriet Mayté som ligger en timme öster om Bayonne och Biarritz i Baskien.
Varumärke | Mayte |
---|---|
Ursprungsland | Frankrike |
Nettovikt i kilo | 3 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 6 |
Kolli per lav | 6 |
Lager per pall | 5 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Fläskkött (skinka), salt |
---|---|
Allergener | Nej |
Energi (Kj/100g) | 1194 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 287 |
Fett | 18,2 |
Varav mättade fettsyror | 6,8 |
Kolhydrat | 0,6 |
Varav sockerarter | 0,5 |
Protein | 31,5 |
Salt | 1,8 |