Bayonne är Frankrikes mest välrenommerade skinka och härstammar från staden med samma namn i det sydvästra hörnet av landet mellan Atlanten och Pyrenéerna. Bayonneskinka är IGP-skyddad och får endast produceras inom det angivna området. Skinkan här skärs på mitten och lufttorkas i 12 månader. Från slakteriet Mayté som ligger en timme öster om Bayonne och Biarritz i Baskien.
| Varumärke | Mayte |
|---|---|
| Ursprungsland | Frankrike |
| Nettovikt i kilo | 3 |
| Enhet | Kilo |
| Antal per kolli | 6 |
| Kolli per lav | 6 |
| Lager per pall | 5 |
| Kylvara | Ja |
| Ingredienser | Fläskkött (skinka), salt |
|---|---|
| Allergener | Nej |
| Energi (Kj/100g) | 1194 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 287 |
| Fett | 18,2 |
| Varav mättade fettsyror | 6,8 |
| Kolhydrat | 0,6 |
| Varav sockerarter | 0,5 |
| Protein | 31,5 |
| Salt | 1,8 |
