Cantal kommer från Auvergne i centrala Frankrike. En hel ost väger 40 kg och för att vara AOP-certifierad måste den hålla måtten 36-42 cm i diameter och 35-40 cm i höjd. Under formningen läggs den i en duk och pressas i en form under 48 timmar. Lagrad i 90 dagar. Cantal tillverkas av opastöriserad komjölk och har den typiska smaken av bergsostar från Auvergne. Silvermedalj i 2009.
Ursprungsland | Frankrike |
---|---|
Nettovikt i kilo | 2,2 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 4 |
EAN-nummer | 2328048300004 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Opastöriserad MJÖLK från ko, löpe, salt, mjölksyrabakterier. |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1545 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 372 |
Fett | 30 |
Varav mättade fettsyror | 19 |
Kolhydrat | 1,7 |
Varav sockerarter | 0,5 |
Protein | 24 |
Salt | 2 |