När en emmental produceras av opastöriserad komjölk som denna så kallas den för Grand Cru. Det krävs 800-900 liter mjölk till en ost på c:a 70 kg. Lagringen sker under de första veckorna vid 10-13 grader, därefter i 16-18 grader innan den slutligen överförs till en källare som håller 21-25 grader och håller 60% luftfuktighet. Där omvandlas syret till koldioxid som bildar hålen i osten.
| Ursprungsland | Frankrike |
|---|---|
| Nettovikt i kilo | 4,53 |
| Enhet | Kilo |
| Antal per kolli | 2 |
| Kolli per lav | 6 |
| Lager per pall | 4 |
| EAN-nummer | 3352430007140 |
| Kylvara | Ja |
| Ingredienser | Opastöriserad koMJÖLK, löpe, mjölksyrabakterier, salt, kalciumklorid. Konservering: Lysozym från ÄGG. |
|---|---|
| Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos),Ägg och produkter baserade på ägg |
| Allergener | Ja |
| Energi (Kj/100g) | 1602 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 391 |
| Fett | 30 |
| Varav mättade fettsyror | 0 |
| Kolhydrat | 2 |
| Varav sockerarter | 0 |
| Protein | 30 |
| Salt | 0 |
