På baskiska betyder Agour god dag eller välkommen och den här fårosten är en av de bästa som tillverkas i Baskien. Stor smak och unika varma nyanser finns i denna ost som vid flera tillfällen har mottagit fina medaljer, bl.a. Supergold vid World Cheese Awards 2018 och nu en silvermedalj på Mondial du Fromage 2021.
| Varumärke | Agour |
|---|---|
| Ursprungsland | Frankrike |
| Nettovikt i kilo | 0,75 |
| Enhet | Kilo |
| Antal per kolli | 6 |
| Kylvara | Ja |
| Ingredienser | Pastöriserad fårMJÖLK, salt, löpe, mjölksyrabakterier. |
|---|---|
| Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
| Allergener | Ja |
| Energi (Kj/100g) | 1865 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 450 |
| Fett | 38 |
| Varav mättade fettsyror | 28 |
| Kolhydrat | 2 |
| Varav sockerarter | 0,5 |
| Protein | 25 |
| Salt | 1,7 |


