Säsongsost från mitten av september till påsk som kallas Vacherin i dagligt tal. Den är tillverkad av opastöriserad komjölk och säljs i askar av granträ. Ytan är karakteristiskt skrynklig med en krämig konsistens och med många smaknyanser. Vår ost är från berget Mont d'Or och den produceras i kopparkar enligt gamla traditioner. Lagrad ca sex veckor.
| Varumärke | Mont d'Or |
|---|---|
| Ursprungsland | Frankrike |
| Nettovikt i kilo | 0,48 |
| Enhet | Styck |
| Antal per kolli | 12 |
| EAN-nummer | 3520115810174 |
| Kylvara | Ja |
| Ingredienser | Opastöriserad MJÖLK från ko, salt, löpe, mjölksyrabakterier |
|---|---|
| Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
| Allergener | Ja |
| Energi (Kj/100g) | 1156 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 277 |
| Fett | 23 |
| Varav mättade fettsyror | 16 |
| Kolhydrat | 0 |
| Varav sockerarter | 0 |
| Protein | 18 |
| Salt | 1,4 |

