Säsongsost från mitten av september till påsk som kallas Vacherin i dagligt tal. Den är tillverkad av opastöriserad komjölk och säljs i askar av granträ. Ytan är karakteristiskt skrynklig med en krämig konsistens och med många smaknyanser. Vår ost är från berget Mont d'Or och den produceras i kopparkar enligt gamla traditioner. Lagrad ca sex veckor.
Varumärke | Montd'Or |
---|---|
Ursprungsland | Frankrike |
Nettovikt i kilo | 0,35 |
Enhet | Styck |
Antal per kolli | 12 |
EAN-nummer | 3520115810174 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Opastöriserad MJÖLK från ko, salt, löpe, mjölksyrabakterier |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1156 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 277 |
Fett | 23 |
Varav mättade fettsyror | 16 |
Kolhydrat | 0 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 18 |
Salt | 1,4 |