Pastöriserad Bleu d'Auvergne från mejeriet Dischamp, som har producerat raffinerade lokala ostar sedan 1911. Idag är ostarna några av de mest uppskattade i Auvergneregionen. Komjölk väljs från de bästa producenterna i Massif Central. En krämig, mjuk blåmögelost med många härliga nyanser från alpmjölken; kraftfull smak, toner av svamp och grädde och med en läcker, smältande textur.
| Ursprungsland | Frankrike |
|---|---|
| Nettovikt i kilo | 2,5 |
| Enhet | Kilo |
| Antal per kolli | 4 |
| Kolli per lav | 9 |
| Lager per pall | 8 |
| EAN-nummer | 3151820432025 |
| Kylvara | Ja |
| Ingredienser | pastöriserad KOMJÖLK, salt, mjölksyrabakterier, löpe, Penicillium roqueforti. |
|---|---|
| Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
| Allergener | Ja |
| Energi (Kj/100g) | 1383 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 334 |
| Fett | 28 |
| Varav mättade fettsyror | 19 |
| Kolhydrat | 0,6 |
| Varav sockerarter | 0,5 |
| Protein | 20 |
| Salt | 2,8 |
