Saint-Nectair blev presenterad för första gången för Louis XIV av Maréchal de Sennecterre. A.O.C. Fermier är den yppersta beteckningen för denna ost. Lagrad i min. 6 veckor. Smaken är nötaktig, salt, kryddad med en doft av källare. Från mejeriet Dischamp i Auvergne i centrala Frankrike. Silver vid WCA 2025. Beställningsvara.
| Ursprungsland | Frankrike |
|---|---|
| Nettovikt i kilo | 1,6 |
| Enhet | Kilo |
| Antal per kolli | 3 |
| Kylvara | Ja |
| Ingredienser | Opastöriserat MJÖLK från ko, löpe, mjölksyrabakterier, salt. Fett 27%. Fett i torrvikt 45% |
|---|---|
| Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
| Allergener | Ja |
| Energi (Kj/100g) | 0 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 0 |
| Fett | 0 |
| Varav mättade fettsyror | 0 |
| Kolhydrat | 0 |
| Varav sockerarter | 0 |
| Protein | 0 |
| Salt | 0 |
