Shop

BEILLEVAIRE

BEILLEVAIRE

Ost, smör och yoghurt från ko och get

Fromagerie Beillevaire ligger i Machecoul i Loire-Atlantique i den västra delen av Frankrike och startades av makarna Pascal och Claudine år 1980. Beillevaire är en högt respekterad osttillverkare som använder sig av egna lagringskammare och Pascal är en väl ansedd Affineur i trakten.

Mjölken hämtas

sju dagar i veckan

Sju dagar i veckan samlar Beillevaire upp obehandlad mjölk från kor och getter från sex gårdar i närområdet. Mjölken är så nymjölkad när den hälls i tankbilen att den fortfarande är varm. Produktionen är verkligen lokal - den gård som ligger närmast kan man se från Beillevaires ena fönster och den gård som ligger längst bort, deras kusiners gård, ligger ungefär fem kilometer från deras egna byggnader. Detta innebär också att det finns full spårbarhet på mjölken.

Ekologisk mjölk och

genuina hantverkstraditioner

Fromagerie Beillevaire bearbetar mjölk och förädlar den till smör, yoghurt och ost på sitt eget mejeri. En del av produktionen är baserad på opastöriserad mjölk, en del är dessutom ekologisk och Beillevaire är faktiskt bland de sista i Frankrike som fortfarande kärnar smör i stora träkar enligt traditionella metoder.

Stora visioner

i familjeföretaget

Idag är sonen Fabrice också en del av familjeföretaget som idag har vuxit sig stort och blivit erkänt både i Frankrike och utomlands. Beillevaire har numera 20 ostbutiker i Frankrike och en i London.

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel