En familjefirma

Namnet Badia har varit synonymt med vinäger i över hundra år sedan starten år 1908 då Agustín Badia Badia grundade ett företag som då tillverkade och sålde vin. Mellan 1940 och 1960 tog nästa generation över där Tomás Badia Vilà tillsammans med sina tre barn utvecklade verksamheten med att även inkludera tillverkning av likörer, kolsyrade drycker, vermut, samt viner och vinäger.

När tredje generationen tog över 1960 så fokuserade Agustí Badia Carrera återigen på att producera vinäger, det var också nu som företaget började specialisera sig och hitta sin nisch.

1985 inledde Agustí Badia Martí en ny fas av modernisering av företaget där han tillsammans med Universidad Rovira i Virgili i Tarragona utvecklade en ny linje av innovativa vinäger som såldes under namnet Castell de Gardeny.
2006 anslöt sig Judit och Marta Badia Costa till familjeföretaget och tillsammans med sin far Agustí Badia genomförde de viktiga framsteg inom forskning som möjliggjorde införandet av nya och innovativa smaker i deras produktsortiment.

Tack vare utvidgningen av distributionsnätverket började varumärket exportera sin vinäger till andra länder och växte utanför sina egna gränser. Deras familjehistoria är tätt knuten med Badias historia och är fylld av beslutsamhet, instinkt, entusiasm, hårt arbete, kunskap - naturligtvis också misstag - men framför allt finns det en historia värd att berätta.

Gardeny vinäger

Gastroshopen

Se vårt sortiment av vinäger i vår e-handel.