Shop

La Casearia Carpenedo - med passion för unika ostar

La Casearia Carpenedo

Med passion för unika ostar

Antonio Carpenedo och hans söner Ernesto och Alessandro, ägarna till företaget La Casearia Carpenedo, kommer från en familj som sedan länge jobbat med ost. De har över trettio års erfarenhet av osttillverkning och försäljning och ägnar sig idag helhjärtat åt att producera innovativa ostar som Basajo, Blu 61 och många andra.

Familjeföretag

La Casearias historia startade i början av 1900-talet då Ernesto Carpenedo, Antonios pappa, började jobba som ”casoin” (en dialektal term som betyder ostförsäljare) i en liten butik i byn Preganziol strax utanför Venedig. Det var inte på något sätt guldkantade dagar men Ernestos passion och hårda arbete skapade grunden för ett stabilt företag som sedan gick i arv till hans son Antonio.

Lagras i vin

Atonio, med tjugo års erfarenhet av osttillverkning, har sedan 1976 ägnat sig åt lagring av ostar - det var just det året som de första ostarna dränktes i pressrester från vintillverkning. Resultatet blev en ost som döptes Ubriaco, som betyder ”berusad”. Sedan dess har Antonio helt och hållet fokuserat på lagringen och förädlingen av ostar genom att lagra dem i olika typer av viner och även i ”barriques” (ekfat), tillsammans med exempelvis hö och örter.

Unika ostar

Exempel på dessa ostar är Ubriaco d’Amore, Basajo, Blu 61, Ubriacosecco och Vento d’Estate. Dessutom lagrar La Casearia idag många andra regionala ostar så som Toma Valsesia och Tavoliere – den senare gnids in med tomat och olivolja och lagras i två månader.

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel