Shop

Savigni - ekologiska charkuterier

Savigni

ekologiska charkuterier

Pavana Pistoiese är en liten by i Apenninerna, inklämd i en liten grön dal. Det är här som de två regionerna Toscana och Emilia Romagna möts av en gemensam passion: kärleken till maten. Det är också här som Fausto, Nicolò och Mileto bor.

Familjeföretaget som satsat på

ekologisk chark

Savigni är deras efternamn. Fausto är fadern, och Nicolò och Mileto hans två söner. De arbetar tillsammans med projektet: äta gott, äta sunt, äta ekologiskt. Den Goda Kvaliteten. Det är stora ord som många använder men de tre Savigni-männen talar inte speciellt mycket. De agerar.

Familjeföretaget föder upp och vårdar den unika toskanska grisrasen Cinta Senese vilka de producerar traditionella toskanska, ekologiska charkuterier som salsiccia, lardo, spalla di Cinta och salami.
Grisrasen Cinta Senese finns bara i Toscana och var vid ett tillfälle nära utrotning men familjen Savigni var med och säkrade dess fortsatta existens. De är lätta att känna igen med sin svarta kropp och vita "band" (cinta betyder bälte på italienska och Senese betyder att de kommer från Siena) och de är en av de mest värdefulla grisraserna i Italien. Köttet är smakrikt, mörkt till färgen och har en vacker fettmarmorering.

den gastromiska grisen

Cinta Senese

Cinta Senese är på alla sätt en gastronomisk gris: Som regel lever den fritt och äter ekollon, gräs, kastanjer, svamp eller vad den kan hitta i området, ibland kompletterat med foderblandningar. Det fria livet och den varierade kosten innebär att köttet har mer smak än kött från grisar som livnär sig på traditionellt foder. Produkterna från Savigni representerar "från jord till bord" -konceptet i sin renaste form, utan mellanhänder. Helt opretentiösa präglas de av en djup respekt och kärlek till djuren och råvarorna.

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel