Actelgrup

Jordbrukskooperativ med fokus på kvalitet, miljö och en strävan efter att höja statusen för jordbrukarnas arbete. Fler än 7 000 odlande familjer finns anslutna.

 

Starkare tillsammans

Romanico extra virgin olivolja tillverkas av ett kooperativ bestående av familjer och odlare belägna i Torrefarrera i norra Spanien mellan Zaragoza och Barcelona. Kooperativet arbetar målmedvetet för att driva sin verksamhet med sikte på hållbar tillväxt.  De har ett stort socialt engagerade i samhället, respekterar mänskliga rättigheter, tar miljöfrågor på största allvar och de värnar om de ekonomiska, sociala och miljömässiga effekterna inom sitt territorium. De ser värdet av att arbeta tillsammans mot ett mål, då blir man starkare.

Värnar om jordbrukarna

Medlemmarna i kooperativet odlar frukt, tillverkar olivolja och olika sädesslag, hela tiden med kooperativets samlade kraft bakom sig som har som ambition att öka värdet av jordbrukarnas arbete, vilket de stöttar starkt eftersom de som arbetar med jordruket är ansvariga för att tillhandahålla mat till samhället. Här vet man att hälsosam mat av hög kvalitet är resultatet av ett väl utfört arbete. 

Kooperativets olivoljeavdelning föddes 1980 i hjärtat av Les Garrigues, Katalonien, vaggan för arbequinaoliven, med målet att producera den bästa extra virgin olivoljan. Med den samlade erfarenheten från decennier av traditioner och produktion av olivolja utmärker sig deras produkter för sin höga kvalitet och smak.

Olivolja baserad på Arbequinaoliver

Romanico extra virgin olivolja är tillverkad av 100 % arbequinaoliver, en sort som kommer från Arbeca, Katalonien. Arbequinaoliv och har en fruktig medelintensitet, balanserad bitterhet och kryddig smak med en söt bas och aromatiska inslag som förminner om mandel, grönt gräs och kronärtskocka.

En makalöst god olivolja av hög kvalitet med stort användningsområde.

Våra olivoljor från kooperativet Actel group

Gastrobutiken

Upptäck vårt unika utbud av charkuterier, ost, oliver, olja, vinäger, grönsaker, fisk, sylt, vin och mycket mer!