Molino e Pastificio Martimucci

Färsk pasta av högsta kvalitet från Altamura

Familjeföretaget Martimucci grundades 1953 av Giovanni Martimucci och drivs idag vidare av hans tre söner Giuseppe, Salvatore och Michele. Beläget i Murgias kullar i den syditalienska regionen Puglia, en lugn men samtidigt fascinerande plats där marken producerar spannmål med unika kvaliteter, har de sin produktion av mjöl och pasta. I mer än ett halvt sekel har de varit en av Italiens ledande producenter av mjöl. För familjen Martimucci är det värderingar som tradition, respekt och trovärdighet som är den drivande kraften bakom deras framgång och resultatet är produkter som durumvetemjöl och pasta av absolut toppklass.

Från jord till ax till mjöl till pasta

En av företagets strategier har varit att alltid investera i modern och pålitlig utrustning för att kunna tillfredsställa och ofta förutspå marknadens trender och behov. Denna strategi ledde 1995 till invigningen av deras pastafabrik och att cirkeln
slöts: från jord till ax till mjöl till pasta. Som ett av de första spannmålsföretagen i Italien som kan uppfylla idén ”från jord till bord” har de full kontroll på tillverkningen alltifrån urvalet och kvalitetssäkringen av vetet till malningen av mjölet och
produktionen av pastan

Kvalitetssäkrat och certifierat mjöl

De kvalitetstestar spannmålet direkt vid ankomst till kvarnen och kan på så sätt försäkra sig om att det håller absolut högsta kvalitet. Martimuccis mjöl är dessutom certifierat att användas till det DOP-skyddade brödet Pane di Altamura DOP, något som garanterar ytterligare kvalitetskontroller enligt en diger kravlista.

Pasta tillverkad av durumvete

Samma mjöl används till Martimuccis färska pasta i klassiska former så som orecchiette, strozzapreti, trofie och maccheroni casarecci, vilka är de varianter som vi valt ut. Välj mellan fantastisk färskpasta producerad på konventionellt odlat durumvete.

Martimuccis pasta

Gastrobutiken

Upptäck vårt unika utbud av charkuterier, ost, oliver, olja, vinäger, grönsaker, fisk, sylt, vin och mycket mer!