Shop

Embutidos Juan Flores

Embutidos Juan Flores

Traditionsenligt och naturligt

Traditionsenlig och naturlig bearbetning - utmärkt slutprodukt!

Specialiserade hantverkare

Juan Flores är hantverkare. Hantverkare som specialiserat sig på att tillverka klassiska korvar från Navarre i norra Spanien. Familjeföretaget har en lång historia och flera decennier av kunskap som överförts från generation till generation om hur man tillverkar chorizo och chistorra av högsta kvalitet.

Juan Flores producerar exklusivt chorizo och chistorra och är därmed väl erkända av specialister inom området och anses dessutom vara en av de ledande tillverkarna av produkterna - både av konsumenter och krögare samt officiella oberoende kvalitetsorgan som Reyno Gourmet.

Autonom region och

Kompromisslös kvalitet och tradition

Regionen Navarra är en av Spaniens autonoma regioner som gränsar till Baskien i väster och Frankrike i norr. Området har alltså en rik kultur och historia, vilket återspeglas bland annat i Juan Flores kompromisslösa inställning till produktionen av hantverk som tillverningen av de klassiska korvarna anses vara. Det är autentiska, högkvalitativa, handgjorda produkter tillverkade på basis av en unik upplevelse och engagemang.

Trots sitt ursprung i den spanska baskiska regionen är den långa tunna chistorrakorven också extremt populär utanför dess gränser. Stora delar av övriga Spanien och länder över hela världen har tagit den till sig men ska man tala om chistorras - eller txistor - ursprung  talar mycket för att det är i Navarra, Juan Flores och den lilla staden Arbizu där företaget finns.

Av samma anledning flockas hundratals människor i Arbizu varje år i oktober för att delta i "Txistor Eguna" - eller bara "Chistorra's Day" – då man firar denna smala korv som har hjälpt till att sätta staden på kartan.

Näsa till svans

De traditionella korvarna var en av de första måltiderna du kunde ta med dig och äta var som helst. Tillsammans med lite bröd och vin tog man alltid med sig lite chistorra eller chorizo, både på korta och långa resor.

Sedan antiken har man fött upp grisar i området och därmed alltid haft tillgång till proteiner av hög kvalitet. Traditionellt såg man alltid till att dra så stor nytta av hela grisen som möjligt efter slakt för att fylla skafferiet med mat för att uthärda de långa vintrarna. I Navarra kallas det "Matatxerri" och fritt översatt betyder det ”näsa till svans” och det har alltid varit en av deras ståndpunkter i livet - särskilt på landsbygden - i Navarra.

Än idag hålls traditionen vid liv i några hushåll, även om bekvämligheten med att kunna hitta allt i butikerna uppenbarligen har minskat antalet familjer som fortsätter att leva efter detta måtto.

Exklusiv produktion för Gastro Import

Embutidos Juan Flores producerar faktiskt helt unikt och exklusiv både en klassisk chorizo oreado såväl som en longaniza endast för Gastro Import.

Longaniza finns normalt inte i Juan Flores sortiment, även om det är en form av chorizo, men den skiljer sig emellertid genom att inte kryddas med den karakteristiska Pimentónpaprika som ger chorizon sin färg och karakteristiska smak.

Istället kryddas det helt enkelt med svartpeppar, lite vitlök och en touch av rosmarin. En utmärkt och delikat korv med flera användningsområden - lämplig för både stekning och grillning samt i olika grytor och mycket annat.

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel