Shop

Gioiella - Burrata, burrata med gorgonzola och burratina

Gioiella

Innovation och tradition från Puglia

För att förstå renheten i smaken av Gioiellas produkter måste man förstå det område från vilket Gioiellas produkter härstammar.

Bröderna ost

För över 70 år sedan cyklade två unga pojkar dagligen från gård till gård för att hämta färsk mjölk i den lilla kommunen Gioia del Colle som ligger längst nere i klacken på Italien.

Sebastiano och Francesco Capurso hette de två bröderna som med hjälp av sin mormor Paolas hårt förvärvade och länge sparade pengar köpte en pytteliten butik i stadens centrum. Här startade de mejeriet Gioiella där de den lilla familjen uppfyllde sin dröm om att producera den bästa mozzarellan i Italien och idag är Gioiella synonymt med kvalitet och innovation över hela Italien och världen.

Magisk mikrolokal mjölk

Precis som för mer än 70 år sedan använder Gioiella bara lokal mjölk – "mikrolokal" kan man nästan kalla det!

Korna betar och trivs precis runt hörnet på de historiska gårdarna på "Via del Latte" - eller Vintergatan - och även om mjölkrundorna har uppgraderats från cykel till en modernare produktionsapparat, hittar man hemligheten bakom Gioiellas unika produkter fortfarande i mjölken och dess ursprung samt i den harmoniska försörjningskedjan som går från ko till ost.

För som Gioiellas själva säger, de kor som mår bra producerar bättre mjölk. Gioiella kontrollerar och analyserar varje dag all mjölk som kommer in, baserat på strikta och väldefinierade parametrar, inklusive djurhållning, hygien och utfodring.

Allt måste vara bra.

Den rena smaken

För att förstå renheten i smaken av Gioiellas produkter måste man förstå det område från vilket Gioiellas produkter härstammar.

Puglia, den sydligaste delen av Italien, är hem för burrata och området runt Gioia del Colle är ett förtrollande och oförstört område med vacker grönska och fina platåer där naturen fortsätter att gå sin gilla gång.

Naturparker, olivlundar, dalar, kuster och vilda betesmarker löper sida vid sida på dessa kanter och även om turismen är på väg till regionen har Apulien en renhet och enkelhet som återspeglas i Gioiellas enkla och vansinnigt välsmakande produkter!

Burrata med Gorgonzola – verkligen?!

Ja, verkligen!! Ett exempel på den innovation som bland annat kännetecknar Gioiella är deras Burrata con crema al Gorgonzola DOP; en djärv idé och smakkomposition och en oerhört utsökt produkt som perfekt förenar krämigheten och den mjuka mjölksmaken i burratan med en mild touch av den karakteristiska skärpan i gorgonzolan.

Det är nästan omöjligt att förklara i ord hur delikat en smakupplevelse som denna produkt är och även övertygade Gorgonzola-avvisare (finns det?!) är skyldiga sig själva att smaka denna match made in heaven!

Ät den som den är med ett gott bröd och lite olivolja eller lägg den på pastan eller pizzan och låt dess krämiga kärna flyta över maten när du delar den med kniven till dina gäster stora glädje!

Burratans petite lillasyster

Burrata känner de flesta till nu – den krämiga komjölksosten med ren smak har gradvis blivit en självklarhet på restauranger och matställen i Sverige – vilket är lätt att förstå eftersom den krämiga läckerbiten är mycket delikat och faller de flesta i smaken.

Nu lanserar vi en Burrata i litet format på 50 g vilket betyder att du får samma gräddiga krämupplevelse men i mindre bitar så att du faktiskt får hela Burrata-upplevelsen i ett eget litet Burrata-paket. Burrata från Gioiella paketerar skickligt in det njutbara nöjet av att kunna sätta tänderna i ett äkta osthantverk från Apulien och deras kvalitet är helt enkelt oöverträffad.

Vi är därför mycket stolta och glada över att kunna erbjuda dessa produkter till våra kvalitetsmedvetna kunder på den svenska marknaden. 

Buon appetito!

Se hela vårt sortiment

Gastroshopen

Läs mer om våra produkter och handla

Gastro Imports e-handel